fredag den 2. juli 2010

Din f...... lorte sagsbehandler

>"For helvede da. Så fat det dog din f..... lorte sagsbehandler. Jeg sidder her på Roskilde festival og har ikke flere penge til øller fordi I f...... lorte sagsbehandlere ikke har sendt MINE penge"

Det var beskeden til min kollega fra en ungersvend i morges!


Så var stilen klart antydet. Den unge mand var fuld, meget fuld og snøvlede vildt i telefonen. Han fik EN advarsel til at tale ordentligt. Det forstod han ikke og så blev røret lagt på. Da han ringede op igen blev han klikket ud. Den unge mand var udeblevet fra 3 jobsamtaler i juni måned og dermed stopper kontanthjælpen. Han droppede ud af gymnasiet i januar og kommer fra en af de såkaldte kernefamilier med mor, far og job. Han blev tydeligt oplyst om sine pligter og rettigheder. Det ved jeg for jeg havde første visitationssamtale med ham i januar. Der var han også tydeligt nedladende og ubehagelig, men kun lige på grænsen.....!

Vi oplever flere og flere af dem! Unge mennesker, der som det mest naturlige i verden forventer at få og få og få. Når der stilles krav om modydelser reagerer de kraftigt med enten at blive svært verbalt grove i munden eller også ringer hr. direktør Mangepenge og vil tale med chefen....Be my gust - siger jeg bare. Vi taler her om unge fra middelklassefamilier. Det er de unger, der blev kaldt curling børn. De er efterhånden ved at være voksne og skal i princippet til at klare sig selv. Men det gør det bare ikke. Mor og far har "curlet" dem hele vejen og nu ved de slet ikke hvordan man udfylder en ansøgning om kontanthjælp, flere udtrykker stor overraskelse over, at det faktisk er skattekronerne, der finanserer kontanthjælpen. De kan for pokker da heller aldrig lære det, når mor og far fortsat "curler" for dem, ringer for 22 årige voksne sønner og døtres vegne i en insisterende og egoistisk tone fordi deres lille pode er det eneste individ i denne verden og nu må vi da for pokker fatte, at vi bare skal smide alt hvad vi har i hænderne, ikke!

Ellers kan man jo bare gøre som den unge mand, hvis ikke det hjælper. Tage på Roskilde festival for offentlige finanserede kroner, som han i bund og grund ikke har ret til, da han ikke overholder sine forpligtigelser i forhold til jobsamtale, aktiv jobsøgning eller orientere sig i forhold til uddannelse.

Hvis det så heller ikke hjælper kan man jo prøve med:

DIN FUCKING LORTE SAGSBEHANDLER

5 kommentarer:

  1. Jeg er mildest talt rystet over folks opførsel i forhold til offentlig ydelser og man skal fandeme stå model til meget.

    SvarSlet
  2. Hej Frederikke
    Ja, jeg har tænkt en del over det efterfølgende. Mon jeg er ved at være gammel, når jeg sådan hidser mig op over den "kræve-ind-mentalitet" og hvis det så ikke hjælper, er det helt "i orden" at kalde andre forfærdelige øgenavne. Der er dælme sket et skred i vores normer og måder at omgås hinanden på...!

    SvarSlet
  3. Han skal da bare ud og grave grøfter ;)))

    Har I ingen straksaktiveringstilbud hos jer ?

    SvarSlet
  4. Alvorlig talt, det er et stort problem, det her. De arme stakkels unge mennesker. De går helt til i deres eget "lort", fordi ingen nogensinde har stillet krav til dem, og krævet ordenlige svar retur !

    SvarSlet
  5. Hej Charlotte
    Ja, det er ganske tankevækkende og foruroligende. Vi har efterfølgende haft flere episoder af samme skuffe. Det handler om krav, krav, krav fordi ingen har lært dem at livet ikke altid kører på skinner og man sommetider også skal yde.

    Denne unge mand var mathckategoriseret som en 2´er, så er der ikke så strenge krav om straksaktivering, men ja... Lige denne unge mand skulle dælme ud og grave grøfter....!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...